CONVENTIEPREMIE GOEDGEKEURD, OOK VOOR ELKE ASO

Op 31 oktober 2017 werden de volgende wijzigingen van het MB van 23 april 2014 (Transversale Criteria) werden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dit Ministerieel Besluit bepaalt de erkenningscriteria voor artsen-specialisten. http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/loi_a.pl?N=&sql=(text+contains+(%27%27))&rech=1&language=nl&tri=dd+AS+RANK&numero=1&table_name=wet&cn=2014042302&caller=image_a1&fromtab=wet&value=%22%22=&la=N&pdf_page=372&pdf_file=http://www.ejustice.just.fgov.be/mopdf/2017/10/31_1.pdf   We zien 3 belangrijke gevolgen binnen de wijzigingen: Deeltijds de opleiding tot specialist volgen kan, met een proportionele verlenging, en met een […]

Geschreven door vaso

Op 11/01/2017
"

Meer lezen

Recent werd eindelijk de ‘extra premie voor geconventioneerde zorgverleners‘ goedgekeurd! 

Elke zorgverlener die geconventioneerd is en een bepaalde minimum activiteit haalt, heeft hierdoor recht op een bijkomende premie. Voor artsen bedraagt dit heden 1045 euro extra per jaar dat men rechtstreeks van de overheid krijgt. Dit bedrag is om de geconventioneerde zorgverlener te belonen dat zij geconventioneerd blijven en om ze te compenseren voor de extra kosten die daardoor gemaakt worden. Dit bedrag is aldus verschillend van de RIZIV premie. De conventiepremie wordt rechtstreeks uitbetaald op het opgegeven rekeningnummer. 

Dankzij VASO krijgen ook alle artsen in opleiding deze extra premie. Voor ons is er géén minimumactiviteit die gehaald moet worden. Elke ASO heeft namelijk recht op deze premie.  

Wat moet je zelf doen? De premie wordt automatisch uitgekeerd, maar jij moet wel een rekeningnummer achterlaten op de website van progezondheid.be. De premie verschijnt nadien op je bankrekening tussen juni en december 2023.  

Heb je nog vragen of opmerkingen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!  

Het VASO bestuur
 

0 reacties