STANDPUNT – Onduidelijkheden in wetgeving arbeidsvoorwaarden

Op 2 oktober werden we als arts-specialisten in opleiding uitgenodigd op het Kabinet van Minister van Werk, Kris Peeters. Tijdens dit gesprek aangaande het huidige sociaal statuut van de artsen in opleiding kwam ook de vraag naar enkele verduidelijkingen in de wetgeving aan bod. Deze vragen werden in december officieel overgemaakt aan de minister en […]

Geschreven door vaso

Op 02/01/2019
"

Meer lezen

Op 2 oktober werden we als arts-specialisten in opleiding uitgenodigd op het Kabinet van Minister van Werk, Kris Peeters. Tijdens dit gesprek aangaande het huidige sociaal statuut van de artsen in opleiding kwam ook de vraag naar enkele verduidelijkingen in de wetgeving aan bod. Deze vragen werden in december officieel overgemaakt aan de minister en zijn kabinet en een mail ter herinnering werd midden januari uitgestuurd.

Tot op heden kregen we jammer genoeg geen respons vanuit het kabinet Peeters. Of nog iets met het dossier zou kunnen gebeuren was – gezien de val van de regering, en huidige regering in lopende zaken – af te wachten. Wij hoopten desondanks dat een antwoord versturen op onze vragen wel tot de mogelijkheden van een regering in lopende zaken zou vallen.


Daarom willen wij onze vragen dan ook aan een bredere (politieke) groep richten. Er zijn nog enkele maanden tot de verkiezingen – laat staan tot een nieuwe regering gevormd is – en zodus hopen wij dat minstens enkele beleidsmakers en/of politieke fracties dit dossier ter harte willen nemen en kijken wat mogelijk is binnen het huidige politieke klimaat. De vragen die we hebben gaan over de arbeids-omstandigheden en -voorwaarden die duizenden jonge artsen elke dag moeten ervaren, regering in lopende zaken of niet.
meer concreet willen we deze drie onduidelijkheden aankaarten:
1) de definitie van een “voltijds” werkschema en zodus ook van een – sinds 31 oktober 2017 mogelijk gemaakt – deeltijds werkschema.
2) de (financiële) voorwaarden verbonden aan wachtdiensten.
3) de financiële voorwaarden verbonden aan bijkomende arbeidstijd in kader van het tekenen van de opting out (cfr. de wet op de arbeidsduur van 10 decemeber 2012).Deze onduidelijkheden zorgen er vandaag de dag voor dat de wetgeving niet (correct) toegepast wordt. Het lijkt ons dan ook aangewezen om hier de nodige verduidelijking in te voorzien. Hieronder is de brief, in december en januari verstuurd aan minister Peeters en zijn kabinet, terug te vinden.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download

0 reacties