Op 1 januari 2019 werd de Vlaamse vereniging voor arts-specialisten in opleiding (VASO) opgericht door assistentenverenigingen van alle Vlaamse universiteiten (UA, UGent, KU Leuven en VUB). De vereniging heeft als doel om als unieke spreekbuis te fungeren voor de gemeenschappelijke belangen van haar leden.

De vereniging is een doorstart van de nationale assistentenvereniging VASO-AMSF die reeds in 2011 opgericht werd. Omwille van specifieke problematieken zoals bijvoorbeeld de ManaMa specialistische geneeskunde scheidden de wegen tussen Vlaamse en Franstalige vertegenwoordigers. VASO blijft echter investeren in een goed en frequent contact met onze Franstalige collega’s om ook zo veel mogelijk met één duidelijk verhaal naar buiten te komen.

Standpunten

Via onze werking proberen wij inspraak te verwerven om de standpunten van de ASO’s te verdedigen waar en wanneer het nodig is. Speerpunten hierin zijn: de opleiding, de correcte toepassing van de wet op arbeidsduur, het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en een eerlijke verloning en sociaal statuut voor het gepresteerde werk.

Organigram

Blijf in contact!

Met deze website willen we de ASO’s op de hoogte houden van onze activiteiten en standpunten, alsook contact houden met de verenigingen die de ASO’s van dezelfde specialiteit verenigen. Aarzel niet om een berichtje achter te laten op de “contact” pagina indien je vragen of opmerkingen hebt, we doen ons best om daar zo snel en zo goed mogelijk gevolg aan te geven.